Kako stići do Beograda

Reset Password

Pronađi apartman
Your search results

Kako stići do Beograda

18. децембра 2016. by Zeljko Brankovic

Nije preterano reći da se Beograd nalazi zaista na raskrsnici puteva, te je do njega moguće stići na razne načine, bukvalno svim prevoznim sredstvima.
Ukoliko se odlučite za avionski prevoz, na raspolaganju vam je Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, smešten 18 kilometara zapadno od grada. Aerodrom ima modernu zgradu za prijem putnika i najsavremeniju tehniku, tako da može da radi u punom kapacitetu i u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti. To je bazna stanica nacionalne avio – kompanije „Air Serbia“, čarter avio – kompanije „Aviogenex“, kao i avio – kompanija „Wizz Air“, „Air Pink“, „Prince Aviation“, avio službe Vlade i mnogih drugih, a svakodnevne letove do i iz Beograda obavljaju i British Airways, Lufthansa, Air France, Austrian Airlines, Swissair i ostale. Aerodrom je opremljen prostorom za roditelje sa malom decom, igraonicom, barovima, restoranima, bankama, menjačnicama, Internet konekcijom, kao i pultom za razne turističke informacije. Do grada možete jednostavno stići linijom gradskog saobraćaja ili taksijem, a većina taksi prevoznika ovu vožnju naplaćuje oko 10 evra. Sve informacije o redu letenja možete dobiti na broj telefona 011 2094444.
Putovanje železnicom će vam takođe omogućiti da do Beograda stignete lako i udobno. Glavna železnička stanica locirana je nedaleko od centra grada i obezbeđuje transport putnika između srpske prestonice i svih većih mesta u zemlji i većine ostalih evropskih država. Putnicima se nude i pogodnosti u vidu kupovine Rail Plus legitimacije, kojom se dobija 25 % popusta na cenu voznih karata u međunarodnom saobraćaju i 30 % popusta na relacije do Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Tu je i Interrail Pass, kojim se obezbeđuje putovanje ili po celoj Evropi ili u okviru samo jedne odabrane zemlje, ali i niz drugih povoljnih ponuda za sve kategorije putnika. Pozivanjem Call centra „Srbija voza“, na broj telefona 011 3602899, putnici mogu da dobiju sve informacije o redu vožnje, ceni karata, rezervacijama, izmenama u terminima dolazaka i polazaka vozova, ali i razna turistička i servisna obaveštenja.
Beograd je sa svim gradovima u Srbiji, ali i u regionu, povezan redovnim autobuskim linijama. Tu su, takođe, i redovne veze sa značajnim destinacijama u 17 evropskih zemalja. Zahvaljujući modernoj kompjuterskoj tehnologiji, prodaje karata, usluge i zbrinjavanje putnika se na BAS –u (Beogradskoj autobuskoj stanici), smeštenoj blizu centra grada, odvija bez ikakvih zastoja i problema. Stanica radi 24 sata 365 dana u godini, a sve informacije koje su vam potrebne u vezi sa autobuskim prevozom možete dobiti na brojeve telefona 011 2636299 i 011 2627146.
Budući da se glavni grad Srbije nalazi na raskrsnici međunarodnih auto – puteva E – 70 i E – 75, do njega bez ikakvih problema možete doći i automobilom. Ukoliko se odlučite za ovakav vid putovanja, preporučljivo je da pre toga posetite sajt Auto – moto saveza Srbije, gde možete pronaći korisne informacije o stanju na putevima, visini cena putarine, cenama benzina, saobraćajnim propisima, kao i razne savete i preporuke. Za vožnju automobila na teritoriji Srbije morate imati nacionalnu ili međunarodnu vozačku dozvolu, saobraćajnu dozvolu i polisu osiguranja.
Budući da leži na ušću dvaju velikih evropskih reka, do Beograda možete doći i brodom. Luka Beograd se nalazi na Dunavu, ali je danas glavni terminal za prihvat putnika lociran na reci Savi, u Savskom pristaništu, u koje svakim danom pristiže sve više turističkih brodova. Ovaj vid putovanja je posebno popularan tokom letnjih meseci, kada se pruža mogućnost da Beograd na poseban način doživite sa reke.
Ukoliko ste avanturističkog duha, do Beograda tokom prolećnih i letnjih meseci, možete stići i motorom ili biciklom. Na taj način ćete uživati u putovanju još više, pošto možete i da skrenete sa glavnih puteva i sebi priuštite nova iskustva.
Ljudi su ovde ljubazni i gostoljubivi, te ćete uvek naći nekoga ko će vam pokazati pravi put, a ponekad vas i ugostiti i pozvati da na kratko predahnete…
Za bilo koji način putovanja do Beograda da se odlučite, znajte da će ovaj grad na ušću Save u Dunav opravdati vaša očekivanja, jer se za njega kaže da je to mesto „koje nikada ne spava“… Za vaš udoban smeštaj u prestonici Srbije pobrinula se agencija „Stan na dan“, koja vam obezbeđuje iznajmljivanje apartmana svih struktura u različitim krajevima grada, tako da će svi gosti Beograda svakako pronaći nešto što im odgovara u našoj bogatoj i raznovrsnoj ponudi.